miércoles, 24 de marzo de 2021

korvapuusti/ bollo de canela

Mega pulla de canela, aquí lo llaman kulmanpuusti, generalmente se llama korvapuusti. Está buenísima, y esta de esta cafetería está especialmente rica, eso sí, mejor que vayas en compañía, porque tiene un tamaño descomunal.
Podría ser como un "suizo" de canela,pero más meloso
Para no olvidar el idioma, pongo la receta en el idioma nórdico (no es más que un corta y pega de la receta de valio, de quien no me llevo comisión)

AINEKSET

34 kpl

PULLATAIKINA

50 g
hiivaa
5 dl
2
kananmunaa
2 dl
sokeria
2 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
n. 16 dl
vehnäjauhoja
150 - 200 g

TÄYTE

100 g
1 dl
sokeria
2 rkl
kanelia

VOITELUUN

kananmunaa

PINNALLE

mantelirouhetta




































  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
    http://www.youtube.com/watch?v=xdu9iZuCiJE
  2. Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.
  3. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  4. Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
  5. Levitä levyille pehmeä Oivariini. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.
  6. Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
  7. Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
  8. Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
  9. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.
  10. BOSTONKAKKU

  11. Voitele ja korppujauhota 1,8 l:n rengasvuoka. Leikkaa täytetystä korvapuustirullasta 4 cm:n levyisiä paloja. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöäin. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla. Paista 175 asteessa n. 35 min.

0 comentarios:

Publicar un comentario