Podría ser como un "suizo" de canela,pero más meloso
Para no olvidar el idioma, pongo la receta en el idioma nórdico (no es más que un corta y pega de la receta de valio, de quien no me llevo comisión)
AINEKSET
34 kpl
PULLATAIKINA | |
---|---|
50 g | hiivaa |
5 dl | |
2 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
2 tl | suolaa |
1 rkl | kardemummaa |
n. 16 dl | vehnäjauhoja |
150 - 200 g | |
TÄYTE | |
100 g | |
1 dl | sokeria |
2 rkl | kanelia |
VOITELUUN | |
kananmunaa | |
PINNALLE | |
mantelirouhetta |
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
- Alusta vähitellen loput jauhot taikinaan, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää lopuksi sulatettu Oivariini.
- Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
- Kauli taikina kahdeksi 60 x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.
- Levitä levyille pehmeä Oivariini. Ripota pinnalle sokeri ja kaneli.
- Kääri taikinalevyt rulliksi pitkältä sivulta. Jätä saumakohta alapuolelle. Leikkaa rullat terävällä veitsellä vinottain kolmikulmaisiksi paloiksi. Nosta palat pystyyn kapea kohta ylöspäin.
- Paina sormilla kapea kohta alas pöytään saakka. Näin leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota liinan alla.
- Voitele kohonneet puustit. Ripota pinnalle mantelirouhetta tai raesokeria.
- Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 8 min.
BOSTONKAKKU
- Voitele ja korppujauhota 1,8 l:n rengasvuoka. Leikkaa täytetystä korvapuustirullasta 4 cm:n levyisiä paloja. Aseta palat vuokaan leikkauspinta ylöäin. Kohota. Voitele ja koristele raesokerilla. Paista 175 asteessa n. 35 min.
0 comentarios:
Publicar un comentario